Venezuela vanglas tapeti jõugusõjas vähemalt 16 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venezuela loodeosas asuvas Maracaibo linna kinnipidamisasutuses puhkes eile tüli rivaalitsevate jõukude vahel, järgnenud märuli käigus tapeti vähemalt 16 inimest, teatasid võimuesindajad.

«Sabaneta vanglas tapeti arveteõiendamise käigus 15 inimest. Veel üks mees hukkus samal ajal vangla teises tsoonis, kuid tema surm polnud rahutustega seotud. Tegemist oli siiski samamoodi vägivaldse surmaga,» täpsustas Venezuela vanglate eest vastutav minister Iris Varela.

«Paljudel ohvritel olid jäsemed maha raiutud,» kirjeldas kohalik meedia vastasseisu võikaid tagajärgi. Meedia andmetel oli tegemist rivaalitsevate jõukude võitlusega võimu pärast, käiku läksid ka tulirelvad.

Venezuela vanglate sisemaailma juhivad rivaalitsevate kurjategijate jõugud, kellele korrumpeerunud valvurid müüvad tulirelvi ja uimasteid.

Venezuela vanglate tingimusi jälgiva vaatluskeskuse andmetel tapeti eelmisel aastal kinnipidamisasutustes 591 vangi ja 1132 sai vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles