Türkmenistan kärpis tasuta jagatava elektri kogust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Türkmenistani pealinnale Aşgabatile.
Vaade Türkmenistani pealinnale Aşgabatile. Foto: SCANPIX

Türkmenistani juhtkond otsustas vähendada elanikkonnale tasuta jagatava elektrienergia ja maagaasi koguseid, kirjutab Hronika Turkmenistana.

Pärast kärbet on elektrienergia kogus, mille eest inimene ei pea igakuiselt maksma, 25 kilovatti. Suve alguses oli see number kümne kilovati võrra suurem ehk 35.

Seda, kui palju vähendati tasuta antavat maagaasi kogust, portaal ei täpsustanud.

Taolise otsuse taga on välispartneritega seotud tarneraskused ja elektrienergia ning gaasi tarbimise suurenemine Türkmenistanis.

Sotsiaalpaketile, mis sisaldab osaliselt tasuta jagatavat gaasi ja elektrit, pandi alus eelmise riigipea Saparmyrat Nyýazowi ajal. Praegune riigipea Gurbanguly Berdimuhammedow lisas sinna kindla koguse autoomanikele väljastatavat autokütust, mistõttu viidi viis aastat tagasi sisse vastav talongisüsteem.

Eelmise aasta märtsis tühistas valitsus veoautode, traktorite ja busside omanikele määratud tasuta kütuse jagamise korra. Hronika Turkmenistana andmetel ootab sama saatus ees ka sõiduautode omanikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles