Pariisi politsei tabas turistideks maskeerunud taskuvaraste jõugu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politseinikud Pariisis Louvre'i sissepääsu lähistel.
Prantsuse politseinikud Pariisis Louvre'i sissepääsu lähistel. Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei pidas kinni taskuvaraste jõugu, mille liikmed sõelusid turistideks maskeerituna Pariisi suurtes muuseumides ja muude vaatamisväärsuste ümber, võttes sihikule peamiselt Aasia turiste.

Rühm tegutses väga läbimõeldult, vargal rippus kaelas kaamera ja ta sisenes alati piletiga. Vargad tegutsesid Louvre'is, Orsay muuseumis, Eiffeli tornis ja Versailles' lossis, nad näppasid turistide rahakotte ja suutsid saagiga märkamatult kaduda. Nende keskmine päevateenistus oli 2000 eurot, rääkis politseikomissar Stéphane Gouaud.

Vähem kui kümnest inimesest koosnev taskuvaraste rühm võeti kinni eile mitu nädalat kestnud uurimise tulemusena. Kindlasti on palju taskuvargaid veel vabaduses ja liikvel, hoiatas ta.

Taskuvargad on Pariisis tõsine probleem, kuid viimase aasta jooksul läks olukord nii hulluks, et Louvre'i töötajad korraldasid kevadel varguste sagenemise vastu streigi.

Pariisi politsei andis seepeale välja kuuekeelse brošüüri, milles õpetatakse turiste varaste eest hoiduma.

Teisipäeval tabatud vargad jäid kaua tabamata muu hulgas selle tõttu, et lühikest aega Pariisis viibinud turistid ei vaevunud sageli vargusest politseisse teatama, mis raskendas uurimist oluliselt. Gouaud ei reetnud, kuidas nad lõpuks kätte saadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles