Peterburi toetab baltivenelasi 80 miljoni krooniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburis asuv Iisaku katedraal
Peterburis asuv Iisaku katedraal Foto: AP / Scanpix

Peterburi kavatseb töös kaasmaalastega keskenduda Balti riikidele ning kasutada selleks 2008. - 2010. aastani 190 miljonit rubla ehk ligi 80 miljonit Eesti krooni. 

Peterburi linnavalitsuse välissidemete komitee esimees Aleksandr Prohhorenko ütles portaalile Regnum, et programmi peasuundadeks saavad koostöö hariduse vallas, vene keele ja kultuuri toetamine, töö noortega, Suure Isamaasõja veteranide ja blokaadiaegse Leningradi elanike toetamine ja muu selline.

Ta lisas, et Balti riigid on programmi prioriteedid Peterburi geograafilise asendi tõttu ning välisministeeriumi suuniste kohaselt.

Esimene Baltimaade programmi raames toimuv üritus algab juba lähipäevil. Selleks on viies iga-aastane Peterburi kultuuri- ja ajalooteemaline suveülikool välismaal elavatele kaasmaalastele.

Samuti on programmi raames tuleval aastal Peterburis kavas avada Välis-Vene maja.

«Välis-Vene maja ei kavandata hoone ega tavalises mõttes asutusena,» ütles Prohhorenko.

«Maja alustab tööd info- ja koordinatsioonikeskusena, kuhu saavad toetuse järele pöörduda kaasmaalaste ühendused. Maja peab ühendama ekspertide ja programmide läbiviijate töö,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles