Kasahstanis sunnitakse igal aastal abielluma 3000 last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mošees abielu sõlmiv Kasahstani paar.
Mošees abielu sõlmiv Kasahstani paar. Foto: Wikipedia

Kasahstanis sunnitakse aastas abielluma 3000 last ning sellele ei järgne mingisugust karistust, teatas tuntud filantroobi George Sorose nimelise sihtasutuse Kasahstani büroo.


Büroo juhataja Anton Artemjevi teatel registreeritakse Kasahstanis igal aastal ligi 3000 alaealistega sõlmitud abielu. Ta avaldas kahetsust, et selle suhtes ei rakendata Kasahstani õiguspraktikas mingusgugust karistust. Probleem on Artemjevi sõnul tingitud nii haridustasemest kui teatud kogukondade sotsiaalmajanduslikest käitumismudelitest.

Kasahstanis on nii naistel kui meestel lubatud abielluda 18 aasta vanuselt. Perekonnaseisuametid võivad lubada abielluda ka 16-aastastel, kui selle kiidavad heaks vanemad ja kohus.

Rahvusvaheliste naisuuringute keskuse andmetel on maailma üle 67 miljoni lapspruudi ning nende hulk kasvab tõenäoliselt peagi 100 miljonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles