Kaasavaratus ajas pakistanlannad surma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani pruut.
Pakistani pruut. Foto: SCANPIX

Neli pakistani õde sooritasid enesetapu, sest isa ei suutnud tütardele anda kaasavara, mis võimaldanuks neil abielluda.


Naised heitsid end kanalisse ühes Punjabi provintsis asuvas Mailsi linnas pärast tüli oma isaga. Viies õde õnnestus elusalt veest välja tõmmata.

«Vaene talunik Bashir Ahmed Rajput ei saanud oma viit tütart mehele panna, sest tal polnud raha kaasavaraks,» selgitas politsei esindaja Malik Daud Hasnain. «Pärast neljapäeval olnud tüli selle üle, muutusid tema tütred meeleheitlikuks ja hüppasid koos kanalisse.»

Õdedel oli vanust 45, 43, 38, 35 ja 31 aastat. «Me päästsime noorima õe Fatima ja leidsime veel kahe surnukehad. Ülejäänud surnukehade otsingud jätkuvad,» rääkis Hasnain.

Paljudele selle kandi vaestele peredele on kaasavara tõsine probleem ning paljud naised ei saa abielluda seetõttu, et nende pered ei suuda endale lubada kingitusi ja raha, mida ootavad peiu perekonnad.

Pakistani naised abielluvad tavaliselt 18. ja 28. eluaasta vahel, vanemas eas on mehe leidmisega juba probleeme. Vallalisi naisi, kellel pole meest, kes neid ülal peaks, ootab aga vaesus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles