Surma külmav vulkaan meelitab ligi seiklejaid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi teadlaste kinnitusel hakkab Filipiinide aktiivseim vulkaan Mayon iga hetk taas purskama, püüavad tuhanded turistid ja huvilised erakordset loodusnähtust oma silmaga lähedalt kogeda.

Kuigi 2460 meetri kõrgune tulemägi on tuhka, keevat muda ja kive välja paisanud juba rohkem kui nädala ja võimud on vulkaani ümbrusest evakueerinud kümneid tuhandeid inimesi, pöörduvad paljud seiklejad, kes loodavad saada ainulaadse elamuse, vahendas AFP.

Ablay provintsi kuberner Joey Salceda sõnul saabub iga päev vulkaani uudistama tuhandeid turiste. «Kõik hotellid on täis, isegi kõige viletsamad,» kinnitas Salceda.

Vulkaaniga toimuvat tähelepanelikult jälgivad teadlased aga hoiatavad, et kuigi vulkaan on viimastel päevadel näidanud rahunemismärke, võib ta sellele vaatamata iga hetk pursata.

Viimati purskas Mayon 2006. aastal. Vulkaanipurskele järgnenud mudavoolud tapsid sadu inimesi. 1814. aastal tappis vulkaanipurse aga 1200 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles