Lukašenka: vene inimene ei tohi nälgida

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimapakid Minski piimakombinaadi tootmislindil.
Piimapakid Minski piimakombinaadi tootmislindil. Foto: Reuters / Scanpix

Valgevene on valmis piima ja piimatoodete nappuse korral suurendama toiduainete vedu Venemaale, kui naaberriik selleks soovi peaks avaldama, rääkis Valgevene riigipea Aleksandr Lukašenka.


«Andsin põllumajandusministrile ja peaministrile korralduse, et vene inimene ei tohi nälga kannatama ja seda eelkõige selliste toiduainete nagu piima nappuse pärast,» rääkis president Minskis aset leidnud pressikonverentsil Interfaxi vahendusel.

«Kui Venemaa juhtkond ja venelased tahavad näha piimatoodete sisseveo suurenemist Vene Föderatsiooni, siis peab Oništšenko (Vene peasanitaararst Gennadi Oništšenko, toim) pöörduma tagasi igasuguste keeldude juurde, istuma nõupidamistelaua taha ja jõudma kokkuleppele nende 30 ettevõttega, mis võivad täna suurendada piima ja piimatoodete tootmismahtu,» rääkis ta.

Samas rõhutas ta, et Venemaa aitamine ei toimu siseturu arvelt ega «loomulikult mitte ilma rahata, kuna see pole vaene riik».

Lukašenka meenutas, et suvise Vene-Valgevene «piimasõja» ajal oli juttu ohust jääda mõne piimatöötleja lõa otsa.

Riigipea sõnul oli Venemaal tekkiv talvine piimadefitsiit ennustatav. «Ütlesin Vene peaministrile: meile pole vaja sellist vastasseisu piima vallas, sest kui saabuvad talvekuud, tabab Vene Föderatsiooni terav piima ja piimatoodete nappus. Mind kuulati ära, aga tehti ikka omamoodi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles