Video: veealune muuseum Mehhikos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti skulptor Jason de Caires Taylor rajab Cancunis veealust galeriid, mis peaks pakkuma silmailu sukeldujatele, aga ühtlasi ka uue elupaiga mereloomadele ja -taimedele, kirjutas agentuur Reuters.


Türkiissinistes vetes Yucatani poolsaarel avatakse allveegalerii, mis peab meelitama turiste ja parandama teadlikkust merekeskkonna kohta.

Riiklikul merekaitsealal asuva lahe põhja asetatakse järgmise aasta jooksul umbes 400 elusuurust kuju, mis teevad Briti kunstniku ja looduskaitsjate ühisettevõtmisest maailma suurima veealuse muuseumi.

Esimesed kolm kuju pandi paika juba novembris, nende nimed on «Kadunud unistuste arhiiv,» «Tulemees» ja «Lootuse aednik».

De Caires Taylor voolib oma kujusid Mehhikos kasutades inspiratsioonina kohalikke modelle - nende hulgas on näiteks kalureid - kelle elu teda huvitama on hakanud.

Tema skulptuurid peaksid toetama kohalikku kultuuri, meelitama turiste ja aitama kaitsta keskkonda.

Merekeskkonda aitavad tema skulptuurid kaitsta nö kunstlikke rahusid moodustused Mikroorganismid kinnituvad merepõhjas kõikvõimalike kõvade pindade külge ja võimaldavad mereelanikel näiteks paljuneda. Kunstniku sõnul on looduslikel korallirahudel nii paremad võimalused taastumiseks, sest kunstlikud rahud toetavad mere ökosüsteeme võttes enda kanda osa looduslike rahude ülesannetest, mis kannatavad liigsete külastajate ja ülekalastamise tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles