Soome politsei leidis Espoo tulistaja surnukeha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei ja kohtueksperdid uurivad Sello keskuses kuritöö asitõendeid.
Politsei ja kohtueksperdid uurivad Sello keskuses kuritöö asitõendeid. Foto: AFP / Scanpix

Soome politsei teatas, et on leidnud täna Helsingi eeslinnas Espoos kaubanduskeskuses ja selle ümbruses veretöö toime pannud tulistaja surnukeha, teatasid uurijad pressikonverentsil.


Politseikomissar Jukko Kaski ütles, et pärast viie ohvri surnukeha kindlaks tegemist leidsid nad korterist ka kuuenda. Tegu on ilmselt tapjaga, kes lasi end ise maha. Kahtlustatu on 43-aastane Ibrahim Shkupolli, kellel on ka varem politseiga probleeme olnud.

Enne surma oli ta täna jõudnud tappa viis inimest - kolm meest ja kaks naist. Kaski sõnul oli suurem osa ohvritest kaubanduskeskuses asuva Prisma poe töötajad ning polnud otseselt kuriteo motiiviga seotud. Kuriteo tegelikuks sihtmärgiks oli nende sõnul viies tapetu, kes leiti hiljem korterist ja kes oli tulistaja endine tüdruksõber, samuti Prisma töötaja.

Tulistamiste täpset ajakava politseil veel ei olnud ning seetõttu ei osanud Kaski vastata küsimusele, miks tapja täpselt Prismasse suundus. Sealsete ohvrite valik olevat juhuslik.

Prismas olnud ohvrid olid sündinud aastatel 1982, 1969, 1975 ja 1964. Hiljem korterist leitud naine aastal 1967. Nende isikuid veel ei avalikustatud, sest kõigi omased pole surmateadet saanud. Politsei teatel polnud ohvrite hulgas välismaalasi. Keegi tulistamistes lisaks tapetutele viga ei saanud. Laibad on esialgu veel Sello kaubanduskeskuses.

Shkupolli on politseile vana tuttav. Helsingi ringkonnakohus mõistis ta 2001. aastal süüdi vägivallatsemises ja 2007. aastal relvaga seotud kuriteod, vahendas Helsingin Sanomat. Espoo ringkonnakohus mõistis mehe 2004. aastal süüdi tulirelvaga seotud kuriteos. Lisaks määrati talle lähenemiskeeld samale naisele, kelle ta nüüd korteris tappis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles