Espoo massimõrva uurimine jätkub tunnistajate küsitlemisega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünlad Espoos Sello kaubanduskeskuse juures
Küünlad Espoos Sello kaubanduskeskuse juures Foto: AP / Scanpix

Eile Espoos aset leidnud viie mõrva uurimine jätkub täna pealtnägijate ja Sello kaubanduskeskuse töötajate küsitlemisega.


Keskkriminaalpolitsei (KRP) jätkab tehnilise uuringu läbiviimist kuriteopaikades, vahendas YLE.

Politsei vajab ühtlasi lisateavet Espoos eile ringi sõitnud 1994. aasta punane Volkswagen Golfi kohta, mille omanikuks oli Ibrahim Shkupolli endine elukaaslane.

Politsei pole veel päris kindel, millises järjekorras eilsed sündmused aset leidsid. Lisateavet loodetakse saada pärast ohvrite kohtumeditsiinilist lahkamist homme.

KRP ülemkomissar Tero Haapala ei tea, kas Sello töötajaid hoiatati varem võimaliku ohu eest või mitte.

Haapala andmetel oli Shkupolli vähemalt ühel korral taotlenud Soome kodakondsust, kui palvet ei rahuldatud. KRP ei tea, kas mehel oli Kovos kuriteguderegister või mitte.

«Meil pole täpseid andmeid tema tegevusest tollases Jugoslaavias umbes 20 aastat tagasi. Kõik teavad, et sel ajal oli seal väga ebastabiilne olukord. Me ei tea, kas Shkupolli on läbinud armeeteenistuse või mitte,» rääkis ta.

Shkupolli (1966) lasi eile Sellos asuvas Prismas maha neli inimest. Lisaks sellele tappis ta ühes korteris oma endise elukaaslase ja lõpuks sooritas enesetapu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles