Iraagi suitsiidirünnakus hukkusid noored sõdurid

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna varahommikul Iraagi põhjaosas asuvat al-Saadi sõjaväebaasi tabanud enesetapurünnakus hukkus 28 ja sai vigastada vähemalt 70 inimest.


Sõjaväe esindajate sõnul õhkisid kaks enesetapuründajat end Diyala provintsi pealinnas Baqubas asuvas sõjaväebaasis hetkel, kui seal viibis hulgaliselt noori sõdureid.

BBC News

i andmetel segunesid üks Iraagi armee välivormis ja teine tsiviilrõivastuses mees teiste nekrutitega ning lasid end seejärel õhku.

Ühendriikide väejuhatus kinnitas juhtunut, kuid nende sõnul hukkus 16 ja sai haavata 30 Iraagi politseinikku. Baquba haigla arsti Ahmed Alwani sõnul on hukkunute arv siiski 28, vahendab Al Jazeera.

Kuigi plahvatuste hetkel viibisid baasis ka mõned USA väeüksused, siis rünnak otseselt neid ei tabanud ja nad pääsesid kaotusteta.

«Peagi toimub meie julgeolekuvägede osavõtul Diyalas suur operatsioon,» ütles siseministeeriumi esindaja kindralmajor Abul Karim Khalaf pühapäeval, kuid ei täpsustanud, millal operatsiooni alustatakse.

Kuigi Iraagi ja Ühendriikide relvajõud viisid jaanuaris piirkonnas läbi operatsiooni sealsete Al-Qaeda tugipunktide hävitamiseks, pole sellest suurt kasu olnud, sest rünnakud jätkuvad ja piirkond on siiani üks kõige ohtlikumaid tsoone Iraagis.

Bagdadis toimus täna samuti pommirünak, millega sihiti elektriministri konvoid, kes pääses siiski terve nahaga. Kaks ihukaitsjat said aga haavata.

Sel kuul on lühikese aja jooksul Iraagis toimunud kolm ohvriterohket rünnakut, kus on hukkunud ligi 100 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles