Oslo napsas Moskvalt Euroopa kalleima linna tiitli

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oslo on välismaalase jaoks Euroopa kalleim linn.
Oslo on välismaalase jaoks Euroopa kalleim linn. Foto: Caro / Scanpix

Välismaalaste jaoks on elamiseks kõige kallim linn Euroopas Norra pealinn Oslo, millele järgneb naaberriigi pealinn Kopenhaagen, selgus rahvusvahelise konsultatsioonifirma ECA International uuringust.

Kogu maalima arvestuses on Oslo ja Kopenhaagen vastavalt kolmandal ja neljandal kohal, kuid veel eelmisel aastal ei mahtunud kumbki neist kallimate linnade edetabelis esimese viie sekka. Tänavuste tulemuste põhjuseks on tugevad Norra ja Taani kroon, mis on omakorda Norra ja Taani valitsuste edukate kriisiabipakettide tulemus. Norra puhul mängis oma osa ka naftahinna tõus.

Aasta tagasi oli sarnase uuringu järgi Euroopa kallim linn Moskva, kuid kuna Venemaa majandus on välisinvesteeringute vähenemise tõttu viimastel kuudel oluliselt kannatanud, siis kukkus Moskva tabelis tublisti allapoole.

Euroopa kallimate linnade edetabeli esikümnesse mahtusid veel Stavanger, Genf, Zürich, Bern, Basel, Helsingi, Pariis ja Viin.

ECA International viib maailma linnade elukalliduse uuringuid läbi kaks korda aastas võttes muu hulgas arvesse toidu, jookide, tubakatoodete, rõivaste hindasid ning kulutusi sõiduki ülalpidamisele, väljas einestamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles