Välisministeerium toetab Valgevene Euroopa Humanitaarülikooli 450 000 krooniga

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisministeerium Tallinna kesklinnas.
Eesti välisministeerium Tallinna kesklinnas. Foto: Liis Treimann.

Välisministeerium toetab 450 000 krooniga Valgevene Euroopa Humanitaarülikooli, kus saavad õppida Valgevene tudengid, kellel oma vaadete tõttu kodumaal selleks võimalus puudub.

Valgevene Euroopa Humanitaarülikool annab Valgevene noortele võimaluse omandada kõrgharidust olenemata poliitilistest vaadetest nii bakalaureuse-, magistri- kui ka doktoriõppes, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Välisminister Urmas Paeti sõnul püüab Eesti igati toetada Valgevene demokraatlikke kodanikuühiskonda.

«Ülikoolile raha eraldamine on hea võimalus toetada Valgevene demokraatlikke jõude ning anda noortele avatud ühiskonnas õppimise kogemus,» ütles Paet.

Välisministeerium toetab Valgevene Humanitaarülikooli European Humanities Trust Fondi kaudu, mida haldab Põhjamaade Ministrite Nõukogu.

Fond on loodud Valgevene Humanitaarülikooli rahastamiseks, mis Valgevenes valitseva poliitilise olukorra tõttu töötab alates 2004. aastast Vilniuses.

Fondi ülesanne on ülikooli rahastada, tagada raha otstarbekas jaotamine ja selle sihtotstarbeline ning läbipaistev kasutamine.

2008. aastal on Eesti välisministeeriumi arengu- ja humanitaarabivahendite maht 60 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles