Saadik: Gruusia ei katkestanud Venega diplomaatilisi suhteid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia suursaadik Venemaal Erosi Kitsmarišvili
Gruusia suursaadik Venemaal Erosi Kitsmarišvili Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia ei ole katkestanud diplomaatilisi suhteid Venemaaga ning Gruusia saatkond Moskvas jätkab oma tavapärast tegevust, kinnitas teisipäeval konsultatsioonideks kodumaale kutsutud saadik Moskvas Erosi Kitsmarišvili. 

Diplomaat osales teisipäeval Gruusia parlamendi väliskomisjonis toimunud kinnistel kuulamistel, kus esitles oma nägemust Gruusia-Vene suhete edasisest arengust, vahendas Interfax.



Kohtumise eel ütles komisjoni esimees Laša Žvania ajakirjanikele, et seadusandjad sooviksid suursaadikult teada, «millise ukse pihta võib Venemaal koputada, milline uks võidakse meile avalda, ning kas on üldse mõtet, kas suudame end oma partneritele kuuldavaks teha».



Kitsmarišvili sõnul arutas ta seadusandjatega läbi kõik võimalikud viisid Gruusia-Vene suhete normaliseerimiseks.



«Me vahetasime infot suhetest Venemaaga ja arutasime Gruusia Moskva saatkonna töö väljavaateid,» selgitas diplomaat.



«Kontakte Venemaaga tuleb maksimaalselt jätkata,» osutas ta.



«Me loodame, et mõistlikkus võtab võimust ning suhteid jätkatakse heanaaberlikkuse vaimus, aga sagenenud provokatsioonid konfliktipiirkondades lõpevad,» toonitas saadik.



Gruusia kutsus oma suursaadiku Moskvas konsultatsioonideks kodumaale eelmisel nädalal pärast seda, kui Moskva möönis, et teisipäeval loata tund aega Lõuna-Ossetia kohal lennanud hävitajad kuuluvad Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles