ÜRO lõpetab miljonile Somaalia näljahädalisele toidu jagamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia lapsed pealinnas Mogadishus toidujagamiskeskuses sööki ootamas.
Somaalia lapsed pealinnas Mogadishus toidujagamiskeskuses sööki ootamas. Foto: AP / Scanpix

ÜRO toiduagentuur World Food Programme teatas täna, et on sunnitud peatama abi andmise miljonile näljas inimesele Somaalia lõunaosas seoses piirkonda kontrollivate mässuliste rünnakute ja väljapressimisega.


«Kasvavad ähvardused ja rünnakud humanitaartöötajate vastu nagu ka vastuvõetamatute nõudmiste esitamine relvastatud rühmituste poolt on muutnud sisuliselt võimatuks WFP tegevuse jätkumise Lõuna-Somaalias,» vahendas AFP agentuuri pressiteadet.

Radikaalne islamistlike mässuliste rühmitus Al-Shabaab, mille liider avaldas mullu truudust Osama bin Ladenile, on viimastel nädalatel rüüstanud mitmeid ÜRO hooneid Somaalias ning nõuab kõigi välismaiste organisatsioonide lahkumist riigist.

Peaaegu katkematult alates 1991. aastast kodusõjas olnud ja korduvalt looduskatastroofidest vintsutatud Somaaliat räsib maailma üks rängimaid humanitaarkriise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles