Sofia südalinnas tapeti maffiaraamatu autor

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiuurijad Boris Tsankovi surmapaigas.
Politseiuurijad Boris Tsankovi surmapaigas. Foto: AP / Scanpix

Bulgaaria pealinnas Sofias lasti täna keset rahvarohket südalinna tänavat maha 30-aastane endine raadiodiskor Boris Tsankov, kes kirjutas raamatu kohaliku maffia ärisidemetest, teatab uudisteagentuur AFP.

Intsidendi käigus said vigastada ka tema kaks ihukaitsjat.

Tsankov oli hea tuttav kurikuulsa jõugujuhi Anton Miltenoviga, kelle hüüdnimi oli Nokk. Viimatimainitu lasti maha 2005. aastal. Ajakirjaniku tutvus Miltenovi ja teiste allilmategelastega sai aluseks tema mullu novembris ilmunud raamatule «Maffia saladused».

Hiljuti tunnistas Tsankov, et see maffiabosside ja ärimeeste sidemeid paljastav raamat on toonud talle rohkelt ähvardusi. 2007. aastal sattus Tsankov ise kohtu alla ja mõisteti süüdi raadiomänge ja -reklaame puudutanud petuskeemis.

Tsankov oli juba teine mafioosodest raamatu kirjutanud bulgaarlane, kes lasti maha. 2008. aastal leidis samasuguse otsa endine maffia turvamees Georgi Stoev, kes oli Bulgaaria allilmast kirjutanud üheksa raamatut.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles