Hispaania avas ELi eesistumise puhul hiigelinstallatsiooni

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania eesistumist reklaamivad ka kirjad Euroopa Liidu Nõukogu majal.
Hispaania eesistumist reklaamivad ka kirjad Euroopa Liidu Nõukogu majal. Foto: AFP / Scanpix

1. jaanuarist ELi eesistujamaaks tõusnud Hispaania avas täna Brüsseli eurokvartali Justus Lipsiuse majas 33 meetri pikkuse ja 1,65 meetri laiuse installatsiooni.

Madridis tegutseva kunstniku Daniel Canogari Travesiase-nimeline teos seisab selle hoone fuajee laes. Canogari sõnul esindab see tuhandeid inimesi – ametnikke, diplomaate ja ajakirjanikke – kes selle alt iga päev läbi kõnnivad, vahendab uudistevõrk AFP.

Installatsiooni avamisel osales ka Hispaania kultuuriminister Angeles Gozales-Sinde, kes tutvustas Madriidi kultuuriprogrammi selle aasta esimeseks kuueks kuuks.

Aasta tagasi külvas palju elevust ja ka pahameelt kunstiteos, mille samas kohas avas toonane eesistujamaa Tšehhi. David Cerny «Entropa» põhines ühenduse rahvuslikel stereotüüpidel. Kõige rohkem olid nördinud bulgaarlased, kelle kodumaa kohal seisis peldik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles