Vene poliitika «hall kardinal» naasis Kremlisse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Surkov (vasakul) koos president Vladimir Putiniga tänavu veebruaris.
Vladislav Surkov (vasakul) koos president Vladimir Putiniga tänavu veebruaris. Foto: SCANPIX

Vladislav Surkov, keda on nimetatud Vene poliitika «halliks kardinaliks», naasis Kremlisse kui presidendi nõunik.

Vastav määrus avaldati eile Venemaa riigipea koduleheküljel. See jõustus kohe pärast Vladimir Putinilt allkirja saamist, vahendas lenta.ru.

Kuuldused sellest, et endine peaministri asetäitja Surkov valmistub naasma Kremlisse, hakkasid meedias liikuma augustis.

Surkov asus seega ametikohale, mille oli jätnud vabaks parlamendi finantskontrolli koja juhiks läinud Tatjana Golikova.

President Putini pressisekretär Dmitri Peskov rääkis eile, et Surkov võtab üle kõik Golikova senised ametiülesanded, hakates muu hulgas kureerima Vene Föderatsiooni suhteid Abhaasia ja Lõuna-Osseetiaga, vahendas ITAR-TASS.

Surkovist sai peaministri asetäitja, kelle tööülesannete valdkonnaks oli innovatsioon, detsembris 2011.

Ta kaotas oma töökoha tänavu mais. Selle põhjuseks oli Putini rahulolematus valitsusega seoses mais 2012 avaldatud määruste elluviimisel. Lisaks leidis ametist lahkumine aset ajal, mil Surkov ja juurdluskomitee polemiseerisid innovatsioonikeskusega Skolkovo seotud teemadel.

Aastatel 1999-2008 töötas Surkov presidendi administratsiooni ülema asetäitjana, aastatel 2008-2011 ülema esimese asetäitjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles