Nairobi ostukeskuse juurde toodi lisavägesid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varahommikul saabusid ostukeskuse juurde autod Kenya kaitsejõudude sõduritega.
Varahommikul saabusid ostukeskuse juurde autod Kenya kaitsejõudude sõduritega. Foto: SCANPIX

Kenya armee saatis täna lisajõude Nairobi ostukeskuse juurde, üle 20 tunni kestnud operatsioon islamistide vastu jätkub, teatasid võimud.

Kenya siseministeeriumi teatel on neljakorruselise ostukeskuse ülemised korrused kontrolli all ning ründajad on isoleeritud keskuse alumisel korrusel või keldris. Hoones on endiselt ka teadmata arv pantvange.

Relvastatud isikud ründasid eile Nairobi Westgate´i ostukeskust, kus tapsid viimastel andmetel 39 ja haavasid vähemalt 150 inimest ning võtsid pantvange. Tapetute seas on vähemalt kaks prantslast ja kaks kanadalast. Haavata sai neli ameeriklast.

Rünnaku eest on vastutuse võtnud terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud Somaalia äärmusrühmitus Al-Shabaab. Islamistid teatasid Twitteri konto vahendusel, et rünnak korraldati kättemaksuks Nairobi sõjalise sekkumise tõttu Somaalia ajutise valituse toetuseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles