Kenya siseminister: ostukeskuses viibib 10-15 ründajat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud politseinik varjab end Westgate'i ostukeskuses.
Relvastatud politseinik varjab end Westgate'i ostukeskuses. Foto: SCANPIX

Kenya pealinnas Nairobis asuvas Westgate’i ostukeskuses juba eilsest saadik kestev veresaun on nõudnud vähemalt 59 inimelu.

Siseminister Joseph Ole Lenku rääkis, et hoones viibivate ründajate arv jääb 10-15 vahemikku. «Me arvame, et hoones on süütuid inimesi ja just seetõttu on tegemist tundliku operatsiooniga.»

Pantvangide täpset arvu ei oska praegu keegi öelda, vahendas AFP.

Ostukeskusest kostab endiselt tulistamist, kuna Kenya julgeolekujõud püüavad ründajaid tappa või kinni võtta, et panna punkt enam kui 24 kestnud tragöödiale.

Veresauna ohvrite seas on tuntud Ghana luuletaja Kofi Awoonor (78). Eakas mees viibis seal koos pojaga, kes sai intsidendis haavata.

Eile, kui relvastatud mehed ostukeskusesse sisenesid, viibis seal oletatavasti tuhat inimest. Julgeolekujõud olid juba ammu kartnud, et ostukeskusest võib saada Al-Qaedaga seotud terrorirühmituste sihtmärk.

AFP andmetel kammivad Kenya politseinikud, kaitsevägede sõdurid ja julgeolekujõudude liikmed kõik ostukeskuses asuvad poed ükshaaval läbi. Kompleksis on ka Iisraeli, USA ja Briti julgeolekujõudude ametnikke.

Praeguste andmete järgi on teada, et hukkunute seas on lisaks kohalikele ka näiteks Prantsusmaa, Kanada, Hiina, India ja Lõuna-Korea kodanikke.

Tegemist on tõsiseima veretööga Nairobis pärast 1998. aastat, kui Al-Qaeda korraldatud pommirünnakus USA saatkonnale sai surma enam kui 200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles