Mässulised ähvardasid Nairobi ostukeskuses olevad pantvangid tappa

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenya julgeolekujõudude sõdur Westgate'i ostukeskuse juures.
Kenya julgeolekujõudude sõdur Westgate'i ostukeskuse juures. Foto: SCANPIX

Al-Qaedaga seotud Somaalia äärmusrühmituse Al-Shabaab võitlejad, kes laupäeval ründasid Nairobis asuvat Westgate’i ostukeskust, ähvardavad pantvangid tappa juhul, kui armee peaks neid ründama.

Islamistide koduleheküljele üles pandud avalduses on kirjas, et hoones olevatele võitlejatele on antud luba vangid tappa, kui armee peaks neid ründama.

Täna hommikul oli aga 4-korruselisest ostukeskusest kuulda tulistamist. AFP korrespondent teatas, et kuulis kolme suurt plahvatust.

Tänastelt fotodelt on näha, et Kenya armee sõdurid ja julgeolekujõudude töötajad on võtnud sisse positsioonid ostukeskuse lähiümbruses. Eile liikus meedias uudis, et Kenya vägedele läksid appi ka Iisraeli eriüksuslased.

Al-Shabaab pole avaldanud pantvangide arvu. Kuna kriisisituatsioon kestab, siis pole teada ka ohvrite ega mässuliste täpset arvu.

Punase Risti Kenya esinduse andmetel on hukkunuid vähemalt 68, lisaks on saanud viga enam kui 175 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles