Obama nimetas Nairobi terrorirünnakut kohutavaks ülekohtuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama lubas esmaspäeval toetada Kenyat terrorismi vastu ning nimetas terroriakti Nairobi ostukeskuses «metsikuseks ning kohutavaks ülekohtuks».

Obama sõnul teevad Ühendriigid Kenya abistamiseks kõik endast oleneva ja pakuvad Nairobile esmajärjekorras õiguskaitsealast abi.

Terrorirünnakus on Kenya Punase Risti uuendatud andmetel hukkunud 62 inimest, haavatud ligi 200 ja kadunud üle 60 inimese.

Rünnaku eest on võtnud vastutuse Somaali islamirühmitus Al-Shabaab, kes on nimetanud seda kättemaksuks Kenya sekkumise eest Somaalis sealse valitsuse toetuseks.

USA presidendi hinnangul peab rahvusvaheline kogukond koonduma «arutu vägivalla» vastu, nagu seda kujutab endast Al-Shabaabi tegevus.

Obama helistas nädalavahetusel Kenya presidendile Uhuru Kenyattale ja avaldas talle kaastunnet.

Vastasseis Nairobi ostukeskuses ei ole veel lõppenud.

«Usume, et operatsioon lõpeb varsti,» ütles Kenya siseminister Joseph Ole Lenku kaubanduskeskuse juures ajakirjanikele. «Me kontrollime kõiki korruseid, terroristid liiguvad ringi ja varjavad ennast mõnes kaupluses, neil pole võimalust põgeneda.»

Sõjaväe andmeil on esmaspäeval kokkupõrgetes islamistidega viga saanud 11 sõdurit. Surma on saanud ka kolm ründajat.

Politseiülem David Kimaiyo ütles varem, et eriüksustel õnnestus päästa osa pantvangidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles