Vene kindralstaabi ülem kiitis Zapad-2013 osalevaid kõrgeid ohvitsere

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov
Vene kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov Foto: SCANPIX

Vene kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov kiitis esmaspäeval kõrgeid ohvitsere Vene-Valgevene ühisõppuse Zapad-2013 esimese etapi käigus üles näidatud enesekindluse ja koordineerimisvõime eest.

«Väeüksused paigutati positsioonidele viivitusteta. Mere-, õhu-, raketi- ja suurtükiväed sooritasid laskmisharjutusi esmaklassiliselt. Ühtlasi jõudis lõpule õppuste esimene etapp,» lausus Gerassimov esmaspäeval kaitseministeeriumis.

Gerassimovi sõnul algas esmaspäeval õppuste teine etapp, mis hõlmab vägede juhtimist sõjalise iseloomuga ürituste läbiviimisel stabiliseerimaks olukorda Vene-Valgevene liitriigi julgeoleku tagamise huvides.

«Õppustel harjutavad sõjategevust erinevad väeliigid – kaasatud on maa- ja mereväed, õhujõud, laialdaselt kasutatakse õhudessantvägesid ja merejalaväeüksusi,» lisas Gerassimov. «Õppus võimaldab Vene ja Valgevene relvajõududel parandada koostegutsemist operatiivtasandil ning katsetada lääne sõjaväeringkonna ühisväejuhatuse potentsiaali vägesid juhtida ja tagada nende vahel tõhus suhtlus» rääkis kindral.

Venemaa territooriumil läbi viidud manöövritel osales Gerassimovi väitel 9200 Vene ja 200 Valgevene sõdurit, 180 relvastusühikut maapinnal, 40 sõjalennukit ja 10 Balti mere laevastiku alust.

Kindralstaabi ülem sõnas, et kolmandate riikide, seal hulgas NATO liikmete esindajad on kutsutud õppusi vaatlema.

Õppuste teises etapis toimub sõjaliste juhtimisorganite praktiline tegevus viiel polügoonil: Valgevenes Bresti, Goža ja Obuz-Lesnovski polügoonil ning Venemaal Kaliningradi oblastis Hmeljovka ja Pravdinski polügoonil.

Taktikaliste episoodide läbimängimise aluseks on liitriigi regionaalse väegrupeeringu koosseisu kuuluvate Valgevene ja Venemaa väeüksuste ühistegevuse variandid.

Vene-Valgevene strateegilised väeõppused Zapad (Lääs) on kahe riigi relvajõudude plaaniline suurüritus, mida korraldatakse kord kahe aasta järel. Seekordsetel manöövritel osaleb 13 000 sõjaväelast, 350 soomukit, nende seas 70 tanki, üle 50 suurtüki ning samuti üle 50 lennuki ja helikopteri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles