Mehhiko noorte massimõrvas kahtlustatakse ka politseinikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Me tahame sind tagasi koju. Jennifer Robles, aita mind,» ütleb kiri plakatil ühe röövitud ja massihauda tapetud noore naise lähedaste käes.
«Me tahame sind tagasi koju. Jennifer Robles, aita mind,» ütleb kiri plakatil ühe röövitud ja massihauda tapetud noore naise lähedaste käes. Foto: SCANPIX

Mehhikos vahistati kaks politseinikku, keda kahtlustatakse 12 Mexico City baarist röövitud ja hiljem massihauast leitud noore tapmises.


Võimud pole teinud teatavaks kahtlusaluste nimesid, küll aga öelnud, et nende töökohaks oli kuritöö ajal Mehhiko pealinna turismipiirkond. Koos nende politseinikega on selles röövis ja tapmises kahtlustatuna vahistatud 17 inimest, nende seas kaks selle baari omanikku.

Inimrööv toimus päise päeva ajal, vaid mõne sammu kaugusel Mexico City peatänavast ja rikkus selle linna kui narkovägivallast puutumata oaasi mainet.

Röövitute surnukehad leiti linna lähedalt massihauast augustis, kolm kuud pärast nende kadumist. Lisaks oli hauas veel 13. surnukeha – see oli meedia andmeil üks kurjategijaist.

Prokuratuuri teatel telliti inimrööv kättemaksuks ühe narkoärika mõrva eest trendikas Condesa linnajaos ja osana kahe jõugu vahelisest vaidlusest. Kaks massimõrva ohvreist olid jõuku kuulumise eest vangistatud meeste pojad, kuid lähedaste kinnitusel ei olnud ükski röövituist ise otseselt kuritegevusega seotud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles