YLE Kenyas: lahingud on vist läbi, kuid olukord endiselt pinev

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenya kaitsejõudude sõdurid oma positsioonidel Westgate'i ostukeskuse juures kriisi neljandal päeval.
Kenya kaitsejõudude sõdurid oma positsioonidel Westgate'i ostukeskuse juures kriisi neljandal päeval. Foto: SCANPIX

Nairobis viibiva Soome rahvusringhäälingu ajakirjaniku Petri Burtsovi sõnul on Westgate’i ostukeskuses vaikne, kuid olukord on jätkuvalt pingeline.

«Olukord on endiselt pingeline, kuid tulistamist ei kosta ega suitsu ei paista. Sõdurid kammivad suurt ostukeskust läbi, uurivad iga nurgatagust,» rääkis ta portaalile yle.fi.

Ametivõimude selgitusel on ostukeskuses palju lõhkekehi, mida sõdurid õhivad, lisas ta.
Varahommikul oli Westgate’ist kuulda tulistamist ja plahvatusi, kuigi Kenya sõjaväelaste väitel oli olukord aga nende kontrolli all.

Kenya telekanal Citizen on teatanud, et sõdurid ja kaitsejõudude liikmed tapsid lisaks kolmele veel kuus mässulist. Ühtegi allikat aga ei maininud.

Terroriorganisatsioon Al-Shabaab teatas Reutersile ja säutsus ka Twitteris, et nende käes on endiselt pantvange, kes on elus, kuid küllaltki hämmeldunud.

Ühtegi ametlikku teadet olukorra edenemise kohta pole Kenya võimud mitme tunni jooksul edastanud.

Viimaste andmete järgi on verine kriis nõudnud 62 elu, vigastatuid on ligi 200. Samas on kümned inimesed jäänud kadunuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles