Miilits pidas kinni Vene passe võltsinud arvatavad kurjategijad

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni pass
Vene Föderatsiooni pass Foto: AFP / Scanpix

Miilitsad pidasid kinni mitu föderaalse migratsiooniameti töötajat, keda kahtlustatakse Vene passide illegaalses vormistamises välismaalastele, uurimise järgi andis kuritegelik grupp välja tuhat passi.


Siseministeeriumi Lõuna Föderaalringkonna pressiosakonna teatel tegid miilitsa ja julgeolekuteenistuse FSB töötajad kindlaks, et kuritegeliku jõugu liidriks oli Rostovi oblasti elanik, vahendas RIA Novosti.

Tema jutu järgi on kahtlustatavate hulgas Stavropoli krai ja Kalmõkkia migratsiooniameti töötajaid ning lisaks neile Rostovi oblasti üks omavalitsusjuhte.

Neljast kahtlustatavast kaks andsid allkirja kodust mittelahkumise kohta, ülejäänud kaks peeti kinni.

Allika sõnul võtsid arvatavad kurjategijad Vene passide väljastamise eest pistist. Kahtlustatavate kodudes tehtud läbiotsimise käigus võeti ära notarite pitsateid, lähivälisriigi pass, 1974. aasta NSVLi passi näidis, riigivõimuametite kehtivad pitsatid, Vene Föderatsiooni kodanikuks ajutist olemist tõendatavad tühjad blanketid jne.

Prokuratuuri uurimiskomitee algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja illegaalset migratsiooni ja võimu kuritervitamist puudutavate paragrahvide alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles