Leiboristid nõuavad Browni jätkamiseks salahääletust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gordon Brown
Gordon Brown Foto: AFP / Scanpix

Briti Tööpartei kaks endist valitsusliiget nõuavad vaid mõni kuu enne üldvalimiste väljakuulutamist salahääletust peaminister Gordon Browni jätkamiseks erakonna liidrina.


Endine tervishoiuminister Patricia Hewitt ja ekskaitseminister Geoff Hoon saatsid leiboristidest parlamendisaadikutele kirja, milles teatasid, et erakond on Browni jätkamise osas sügavalt lõhestunud ning küsimuse peab enne valimiskampaaniat lõplikult ära lahendama, sest vastasel juhul ei suuda Tööpartei valimistele korralikult keskenduda, vahendas

BBC

.

Downing Street teatas, et Brown jätkab oma tööga, leiboristide parlamendifraktsiooni juht ütles, et üleskutsel on parlamendi alamkojas väga väike toetus.

Mitmed kõrged parteiallikad ütlesid BBC-le, et samm on täiesti korravastane, kuna erakond saab oma liidrit vahetada vaid pärast seda, kui partei üldkogu niimoodi otsustab. Samas ütles üks Browni kriitik, et hääletus võidakse läbi viia juba tuleval esmaspäeval iganädalasel Tööpartei parlamendisaadikute istungil.

BBC poliitikatoimetaja Nick Robinsoni sõnul on Hewitti ja Hooni üleskutse erakordne, sest erakond pole kunagi niivõrd lühikest aega enne üldvalimisi oma juhti üritanud ümber vahetada.

Hiljemalt juunis toimuvate valimiste järel poliitikast taanduv Hewitt ütles BBC-le, et tegemist ei ole parteisisese paleepöördega. «Tegemist on katsega see küsimus lõplikult ära lahendada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles