Türgi koolipoisid korraldasid seelikuprotesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Väike rühm Antalya poisse korraldas eile meeleavalduse, kus kandis protestiks nende kooliõdedele kehtestatud seelikukeelule ise seelikuid.


Dev-Lisi-nimelisse liikumisse kuuluvad keskkoolipoisid otsustasid meeleavalduse korraldada pärast seda, kui nende kool keelas tüdrukuil vormi osana seelikute kandmise. Nendega liitus kümmekond tüdrukut, kes kandsid plakateid kirjadega «Ei seelikukeelule» ja «Seelik pole võrgutaja».

«Probleem on nende reaktsiooniliste isikutega, kes näevad naise keha kui seksuaalset stimulanti,» selgitas protestijate nimel rääkinud Hande Büyükacar. «Kui naised kannavad lühikesi seelikuid, siis on meestel õigus neid jõllitada ja vägistada. Selline mentaliteet on põhjustanud praeguse seelikukeelu meie koolides.»

Kooli direktori Hayri Başi sõnul otsustasid õpetajad ja lapsevanemad, et tänavu koosneb koolivorm nii poistele kui tüdrukutele hallidest pükstest ja T-särgist.

«Selline otsus langetati vastavalt uuele statuudile. Lepiti kokku, et meie lapsed kannavad vormi. Mistap otsustasime, et nii mees- kui naisõpilased kannavad pükse. Nii on meie lastel lihtsam,» selgitas Baş.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles