Sotši võitleb üleujutustega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa tulevases olümpialinnas Sotšis kuulutati eile üleujutuse tõttu välja erakorraline olukord, meteoroloogide ennustusel püsivad keerulised ilmastikuolud täna õhtuni.

Vene eriolukordade ministeeriumi Lõuna regionaalkeskuse teatel on olukord eilsega võrreldes stabiliseerumas, vahendas RBK Daily. Eelmisel ööl oli märgata veetaseme mõningast alanemist, vihmasaju intensiivsus kas vähenes või lõppes mõnes paigas sootuks.

Täna jäi ära õppetöö kuurordi kõigis koolides ja lasteaedades.

Kõige keerulisematest kohtades kontrollivad olukorda 39 operatiivgruppi. Avariitöödest võtab osa 1780 inimest ja 446 ühikut tehnikat.

Vihma sajab neljandat päeva, maha on tulnud kolme kuu norm sademeid.

Kuigi jõgede veetasemete osas on märgata mõningast stabiliseerumist, ennustavad sünoptikud järjekordseid vihmasadusid, edastab Komsomolskaja Pravda võrguväljaanne. Homme võivad vihmahood katkeda ja inimesed saavad näha päikest, kuid Kubanimaa peameteoroloogi Andrei Bondari sõnul on ilm kuu lõpuni ebastabiilne.

Eile keskpäeval hakkasid Sotšis tööle sireenid, mis viitasid sellele, et veetase Sotši jões kerkis kriitilise näiduni. Üleujutuse tõttu said eriti kannatada Lazarevskoje ja Adleri rajoon.

Järsult tõusis siis veetase ka Mzõmta jões.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles