Nairobis vahistati rünnakuga seoses Briti kodanik

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenya sõdurid Westgate'i kaubanduskeskuse juures.
Kenya sõdurid Westgate'i kaubanduskeskuse juures. Foto: SCANPIX

Nairobis vahistati ohvriterohke kaubanduskeskuserünnakuga seoses Briti kodanik, teatas täna Suurbritannia välisministeeriumi pressiesindaja.

«Me saame kinnitada, et Briti kodanik on Nairobis vahi alla võetud ja me üritame konsulaarabi pakkumiseks kontakti saada,» sõnas ta uudisteagentuurile AFP. Pressiesindaja ei täpsustanud, kas arreteeritu on mees- või naissoost.

Ajalehe Daily Maili teatel on vahistuks 35-aastane Somaalia päritolu britt, kes arreteeriti Nairobi Jomo Kenyatta lennujaamas, kui ta üritas riigist Turkish Airlines’i lennuga lahkuda. Ajalehe sõnul tõmbas mees endale lennujaamatöötajate tähelepanu, kuna ta näol olid marrastused, ta kandis tumedaid prille ja käitus kahtlaselt.

Briti ajalehed on spekuleerinud, et Westgate’i kaubamaja ründajate seas võis olla ka Samantha Lewthwaite – 2005. aastal Londonis enesetapu rünnaku teinud mehe lesk.

Kenya välisminister Amina Mohamed sõnas eile ühele USA telekanalile, et Briti naine oli ründajate seas. Varem olid Kenya võimud väitnud, et terroristid olid kõik meessoost.

Kenya president Uhuru Kenyatta teatas eile õhtul, et kaubanduskeskusekriisi käigus kaotas elu 61 tsiviilisikut ja kuus julgeolekujõudude liiget. Kenyatta teatel tapeti ka viis ründajat ning 11 kahtlusalust võeti vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles