«Valge lesk» üüris Johannesburgis elukohti ja võttis laenusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Aafrika võltspass, mida väitetavalt kasutas Samantha Lewthwaite.
Lõuna-Aafrika võltspass, mida väitetavalt kasutas Samantha Lewthwaite. Foto: SCANPIX

Nairobi kaubanduskeskuserünnakuga arvatavalt seotud olnud Briti naine kasutas tõenäoliselt Lõuna-Aafrika valeidentiteeti, võtmaks pangalaenusid ja rentimas Johannesburgis kinnisvara, teatasid täna kohalikud ajalehed.

Kenya politsei poolt teises terrorirünnakus kahtlustatavana taga otsitav Samantha Lewthwaite esines Natalie Faye Webbi nime all ja jõudis nii vähemalt kolm elukohta üürida ning 8600 dollari (6400 euro) eest laene võtta, teatas kanal eNews Africa (eNCA).

29-aastast moslemiusu vastu võtnud naist tuntakse ka «Valge lese» nime all, kuna tema abikaasa tegi 2005. aastal Londonis enesetapurünnaku. Naine rentis Johannesburgi mitmes piirkonnas elupaiku, kuid pole teada, kas ta neid ka tegelikult kasutas.

Kenya välisministri sõnul kuulus Nairobi kaubanduskeskust rünnanud islamiäärmuslaste hulka ka naine, president Uhuru Kenyatta teatas hiljem, et teadet ei saa kinnitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles