Allikad: ka Hiina ja Venemaa on Süüria küsimuses teistega nõustumas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie ÜRO julgeolekunõukogu püsiliikme välisministrid New Yorgis(vasakult): Suurbritannia William Hague, Prantsusmaa Laurent Fabius, Venemaa Sergei Lavrov, ÜRO peasekretär Ban Ki-moon, USA välisminister John Kerry ja Hiina välisminister Wang Yi.
Viie ÜRO julgeolekunõukogu püsiliikme välisministrid New Yorgis(vasakult): Suurbritannia William Hague, Prantsusmaa Laurent Fabius, Venemaa Sergei Lavrov, ÜRO peasekretär Ban Ki-moon, USA välisminister John Kerry ja Hiina välisminister Wang Yi. Foto: SCANPIX

ÜRO Julgeolekunõukogu püsiliikmed on jõudmas Süüria keemiarelvade hävitamise resolutsiooni peamistes küsimustes üksmeelele, teatasid eile hilisõhtul diplomaatilised allikad.

Diplomaatide kinnitusel nõuab resolutsiooni kondikava Süürialt massihävitusrelvadest loobumist ja esitatakse tervele Julgeolekunõukogule lähiajal. Kuulduste kohaselt olevat asjad hakanud arenema pärast seda, kui püsiliikmed kohtusid ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni juhtimisel.

Venemaa eitas siiski koheselt pärast uudise levimist igasugust kokkuleppe saavutamist. Venemaa esindaja kinnitas, et töö resolutsiooni kallal alles käib ja enne paari päeva möödumist ei ole veel midagi konkreetset oodata.

Venemaa asevälisministri Gennadi Gatilovi sõnul on läbirääkimised kõigest hoolimata sujunud päris edukalt ja resolutsioonikavand peaks üsna kiiresti valmima.

Seejärel möönis ka USA esindaja, et edasiminekuid on olnud, kui kõik pole veel kaugeltki valmis.
Püsiliikmed USA, Venemaa, Prantsusmaa, Hiina ja Suurbritannia kohtuvad täna uuesti arutamaks Süürias rahu sõlmimisele pühendatud rahvusvahelise konverentsi üle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles