Suurpanka ootab 11 miljardi dollari suurune trahv

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JP Morgan Chase & Co peakorter New Yorgis.
JP Morgan Chase & Co peakorter New Yorgis. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

USA ühte suuremat panka, J.P. Morgan Chase ootab ees 11 miljardi dollari suurune trahv juhul kui jõutakse kokkuleppele kohtuvälise kokkuleppe osas.

Läbirääkimised panga USA justiitsministeeriumi ja veel mitme ametkonna vahel jätkusid pärast seda kui USA peaprokurör Eric Holder lükkas tagasi J.P. Morgani esialgse pakkumise, kolm miljardit dollarit, eesmärgiga lõpetada kriminaal- ja tsiviilhagid, mida panka vastasel juhul ees ootavad, kirjutab The Wall Street Journal.

Süüdistused puudutavad aastatel 2005-2007.  emiteeritud kinnisvaralaenudega seotud võlakirju. Emiteerijateks olid nii J.P.Morgan, aga ka kinnisvaralaenuandja Washington Mutual ning investeerimispank Bear Stearns, mille J.P.Morgan finantskriisi ajal üle võtsid.

Kohtuväline kokkulepe võib seisneda selles, et seitse miljardit eurot makstakse trahvi, millele lisandun neli miljardi dollari suurune kompensatsioon klientidele.

Tegemist on suurima kohtuvälise kokkuleppega, mille USA justiitsministeerium on ühe ettevõttega sõlminud.

Eelmisel nädalal sõlmis pank kokkuleppe 920 miljoni trahvi maksmiseks, mis on seotud nn Londoni Vaala nimelise kaupleja tehingutega, mille tõttu sai J.P.Morgan kuus miljardit dollarit kahjumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles