Shkupolli vanemad paluvad Soome rahvalt vabandust poja teo pärast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sello kaubanduskeskuses asuv Prisma, kus Ibrahim Shkupolli lasi maha neli inimest.
Sello kaubanduskeskuses asuv Prisma, kus Ibrahim Shkupolli lasi maha neli inimest. Foto: Reuters / Scanpix

Espoos viis inimest tapnud albaanlase Ibrahim Shkupolli vanemad paluvad Soome rahvalt vabandust oma poja sooritatud veretöö pärast.


Espoos elav abielupaar ei osanud pojalt sellist tegu oodata, kuigi tundsid teda kui problemaatilist inimest, kirjutab ajaleht Ilta-Sanomat. Ema ja isa sõnul oli Ibrahimil erimeelsusi kõigi pereliikmetega.

Oma pojaga polnud Ibrahim Shkupollil üldse mingeid suhteid. Vanemate sõnul ei arvestanud nende poeg üldse teiste inimestega.

Shkupolli 79-aastane isa ja 69-aastane ema, kes on olnud abielus üle 50 aasta, on murest murtud. Nad paluvad vabandust kogu Soome rahvalt ja Sello tragöödia ohvrite perekonnaliikmetelt.

Mees ja naine tänavad soomlasi hea vastuvõtu eest, kui nad olid sunnitud paarkümmend aastat tagasi Kosovost lahkuma. Juba seetõttu on poja tegu nende jaoks absoluutselt mõistetamatu.

Kui Sellos tulistanud mehe isik oli kindlaks tehtud, kuid teha ennast polnud veel tabatud, võttis politsei kasutusele ettevaatusabinõud Shkupolli endises kodukandis Mikkelis.

Ülemkomissar Petri Isokuortti rääkis ajalehele Ilta-Sanomat, et politsei helistas Mikkelisse paarile inimesele ja hoiatas neid jooksus oleva Shkupolli eest.

Mikkeli politseile oli albaanlane varasemast ajast teada ja korrakaitsjad kartsid, et mees võib pärast Sellos korraldatud veretööd ähvardada ka mitut Mikkelis elavat inimest.

Ibrahim Shkupolli maetakse vastavalt Kosovo albaanlaste kommetele kodukohta - Põhja-Kosovo lähedal asuvasse Mitrovicasse.

Tavaliselt matavad moslemid on lähedase maha 24 tunni jooksul pärast siit ilmast lahkumist, kuid Shkupolli surnukeha on seni veel politsei valduses.

Ibrahim Shkupolli pussitas 31. detsembril surnuks oma endise elukaaslase ja läks seejärel naise töökohta Sello kaubanduskeskuse Prismas ja lasi seal maha neli inimest.  Hiljem sooritas mees enesetapu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles