Patriarh Kirill: 2009. aasta majanduskriis liitis võimu ja rahva Venemaal

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill.
Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill. Foto: SCANPIX

Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill leiab, et 2009. aasta majanduskriis liitis kokku võimu ja rahva Venemaal.


Patriarh edastas jõulutervituse Venemaa juhtidele ja rahvale ning soovitas kõigil kodanikel säilitada solidaarsust võitluses ühiste majandusprobleemidega, vahendas

Interfax

.

«Möödunud aasta oli väga oluline meie rahvuslikule eneseteadvusele. Rahvas ja võim suutsid koos läbida rasked katsumused, saada võitu hädadest, mis meie elu tabasid,» rääkis patriarh Kirill öisel jõulujumalateenistusel Lunastaja Kristuse katedraalis.

Ta tänas pühakojas viibinud presidenti Dmitri Medvedevit ja kogu Vene juhtkonda selle eest, et nende ühised jõupingutused takistasid riigil sattuda sügavasse langusesse, mida  kogeti 1990ndate poliitilise keerise ajal.

Ka tänas kirikupea tavalisi reatöötajaid selle eest, et nad ei kaotanud lootust ja tegid edasi oma tööd.

Patriarh tunnistas, et eelmine aasta ei olnud Venemaa jaoks lihtne - inimesed kaotasid töö, paljudel vähendati töötasu, paljud pidi tarbima varasemast vähem. Samas väljendas ta heameelt selle üle, et kõige hullem jäi ära - «riik ei langenud 1990ndate kriisi, millest oli nii suure tööga välja tuldud».

Kirill soovis Vene presidendile ja tema abikaasale ning «erineval tasemel olevatele võimuorganitele ehk siis kõigile, kelle tegevusest sõltub riigi majanduse õitseng, haritlastele, teadlastele, töölistele ja talupoegadele, kõigile noortele ja vanadele, pereinimestele ja üksikutele, õigeusklikele ja mitteõigeusklikele, jumala abi ning meie isamaale - rahu ja õitsengut».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles