Putin jättis ühisõppustel ära õhudessandi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväealus Vene-Valgevene ühisõppusel Zapad-2013.
Sõjaväealus Vene-Valgevene ühisõppusel Zapad-2013. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin andis korralduse jätta erakordselt halbade ilmaolude tõttu ära 76. õhudessantdiviisi dessant Vene-Valgevene ühisõppuste Zapad-2013 raames, teatas õhudessantvägede ülem Vladimir Šamanov.


«Ühisõppuste kava kohaselt pidanuks reedel toimuma langevarjudessant IL-76 transportlennukitelt 100 sõjaväelase ja kuue õhudessantvägede lahingumasina (BMD-2) osavõtul. Sõjaväelased ja sõjatehnika olid dessandiks valmis, kuid õppusi vaadelnud relvajõudude ülemjuhataja (Vladimir Putin) andis käsu ohutuse huvides see ära jätta,» lausus Šamanov eile ajakirjanikele.

Õhudessantvägede ülema sõnul puhusid merelt Hmeljovka polügooni suunas tuuled tugevusega 20 meetrit sekundis. «Relvajõudude ülemjuhataja otsustas sõdurite ja sõjatehnikaga mitte riskida. Langevarjurid olid valmis ka nendes tingimustes hüppama,» lisas ta.

Putin ja Valgevene riigipea Aleksandr Lukašenka jälgisid eile kahe riigi ühisõppusi Vene Kaliningradi oblastis Hmeljovka polügoonil.

Vene-Valgevene strateegilised väeõppused Zapad (Lääs) on kahe riigi relvajõudude plaaniline suurüritus, mida korraldatakse kord kahe aasta järel. Seekordsetel manöövritel osaleb ametlikel andmetel 13 000 sõjaväelast, 350 soomukit, nende seas 70 tanki, üle 50 suurtüki ning samuti üle 50 lennuki ja helikopteri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles