ÜRO eksperdid uurivad Süürias veel seitset keemiarünnakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsusambaid täis Homsi linnas pandi eile väidetavalt valitsusvägede poolt toime õhurünnak.
Suitsusambaid täis Homsi linnas pandi eile väidetavalt valitsusvägede poolt toime õhurünnak. Foto: SCANPIX

ÜRO kinnitusel uurivad organisatsiooni eksperdid Süürias veel seitset väidetavat keemiarünnakut ning loodavad raportid esmaspäevaks valmis sada.


Sel nädalal Süüriasse naasnud meeskond loodab ulatuslikuma raporti lõpetada oktoobri teises pooles ning kinnitas, et nende käsutuses on mitmeid asjassepuutuvaid dokumente ja nad on läbi viinud ka vastavaid intervjuusid.

Lisaks ÜRO inspektoritele hakkavad Süürias peagi andmeid koguma ka Rahvusvahelise Keemiarelvade keelustamise organisatsiooni (OPCW) eksperdid, et alustada Süüria keemiarelvavarude hävitamist.

ÜRO uuritava seitsme väidetava rünnaku seas on ka 19. märtsil Aleppo provintsis Khan al-Assalis aset leidnud intsident – nii valitsusväed kui mässulised süüdistavad teist poolt seal keemiarünnaku korraldamises.

Uuritakse veel väidetavaid Šeik Maqsudi ja Saraqebi rünnakuid, jätkatakse ka 21. augusti sündmustes selguse otsimisega.

Lisaks otsitakse tõendeid 22. augusti Damaskuse Jubari piirkonnas ja 25. augustil Ashrafiyeh Sahnayas väidetavalt toime pandud rünnakutest.

ÜRO ekspertide meeskond esitas eelmise ainult 21. augusti rünnakut puudutava raporti 16. septembril ning kinnitas, et seal kasutati ulatuslikult keemiarelvi. Inspektorite ülesandeks ei ole kindlaks teha süüdlasi, vaid koguda andmeid keemiarelvade kasutamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles