Näljastreigil Tolokonnikova: vanglaametnikud ei anna mulle joogivett

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Tolokonnikova.
Nadežda Tolokonnikova. Foto: SCANPIX

Vene punkbändi Pussy Riot vangistatud liige Nadežda Tolokonnikova, kes alustas nädala alguses näljastreiki, väidab, et vangla lõpetas viiendal streigipäeval talle joogivee andmise.

Tolokonnikova abikaasa Pjotr Veržilov edastas uudisteagentuurile AFP süüdimõistetu teadaande, mille kohaselt üks valvuritest teatas talle, et on saabunud vastav käsk, ning abitöötaja ülesandeid täitev kaasvang võttis jõudu kasutades ära tema veepudelid.

Vangla administratsioon on naise väiteid eitanud.

Paranduskoloonias viibiv 23-aastane Tolokonnikova protesteerib näljastreigiga 16-tunniste tööpäevade vastu, milleks vange tema sõnul sunnitakse.

Pussy Rioti liikmed Tolokonnikova, Maria Aljohhina ja Jekaterina Samutsevitš esitasid 2012. aasta märtsis Moskva Lunastaja Kristuse kirikus president Vladimir Putinit kritiseerinud laulu. Nad mõisteti eelmise aasta augustis rahvusvahelist tähelepanu äratanud kohtuasjas süüdi usuvihast ajendatud huligaansuses ning neile määrati karistuseks kaheaastane vabadusekaotus. Samutsevitš vabastati hiljem apellatsiooni alusel.

Tolokonnikova peaks vanglast vabanema märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles