Ametnik: Westgate'i ostukeskuse kokkukukkumises oli süüdi sõjavägi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenya julgeolekujõudude sõdur Westgate'i ostukeskuses Nairobis.
Kenya julgeolekujõudude sõdur Westgate'i ostukeskuses Nairobis. Foto: SCANPIX

Nairobi Westgate'i kaubanduskeskuse kolm korrust kukkusid pantvangikriisi ajal kokku sõjaväe tegevuse tulemusel, ütles Kenya kõrge valitsusametnik reedel uudisteagentuurile Associated Press.

Anonüümseks jäänud ametnik andis jaatava vastuse agentuuri küsimusele, kas varingu põhjustas sõjaväepoolne tegevus pantvangivõtjate vastu.

Samuti kinnitas ta, et Kenya sõdurid heitsid hoonesse granaate, kuid ei nimetanud varingu täpsemat põhjust.

Sama väitis kolmapäeval uudisteagentuurile ka teine ametnik, kelle sõnul kasutas sõjavägi granaadiheitjaid ning hoone laed varisesid alla tekkinud tulekahju tagajärjel.

Ehkki varing aitas teha lõpu neli päeva kestnud piiramisele, võisid selle käigus hukkuda veel hoones viibinud pantvangid.

See, kas terroristid tapsid rusude alla jäänud inimesed juba varem või hukkusid nad varingu käigus, selgub ametniku sõnul alles surnukehade lahkamisel.

Laupäeval võtsid äärmuslased Westgate'i ostukeskuses neljaks päevaks pantvangi enam kui 200 inimest ning järgnenud vastasseisu käigus Kenya julgeolekujõududega kaotas elu 67 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles