Berlusconi partei ministrid lahkuvad Itaalia valitsusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Enrico Letta
Itaalia peaminister Enrico Letta Foto: SCANPIX

Itaalia ekspeaministri Silvio Berlusconi paremtsentristlikku Rahvavabaduse Parteisse kuuluvad ministrid on otsustanud ameti maha panna, viidates vasaktsentristist peaministri Enrico Letta väidetavale ultimaatumile, teatas laupäeval erakonna kõneisik.

Mõni tund varem oli Berlusconi kutsunud oma parteisse kuuluvat viit ministrit tagasi astuma seoses valitsuse otsusega käibemaksu tõsta. Pingeid tekitab ka eelseisev senatikomitee hääletus suvel maksupettuses süüdi mõistetud Berlusconi parlamendikohast ilmajätmise üle.

Pea kõik Rahvavabadusparteisse kuuluvad senaatorid on ähvardanud tagasi astuda, kui komitee ekspeaministri vastu hääletab.

Lagunemise veerel olevat koalitsiooni juhtiv Letta palus reedel parlamendil avaldada tuleval nädalal valitsusele kriisi lõpetamiseks usaldushääletusega toetust, ähvardades vastasel juhul ise ametist lahkuda.

«Valitsuse tõhus tegutsemine ei ole mõeldav, kui massiliselt astub tagasi parlamendirühm, mis seda valitsust toetama peaks,» ütles Letta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles