Tagaotsitav Kuldse Koidiku rahvaesindaja andis end välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christos Pappas.
Christos Pappas. Foto: SCANPIX

Kreeka neonatsliku erakonna Kuldne Koidik tagaotsitavaks kuulutatud rahvaesindaja andis end pühapäeval politsei kätte ja sellega on kuus erakonna parlamendiliiget kuritegelikku organisatsiooni kuulumises ja roimaplaanides süüdistatuna vahi all.

Erakonnas tähtsuselt teiseks peetav Christos Pappas taunis Kuldse Koidiku vastu suunatud meetmeid ja valitsuse kasinuspoliitikat.

Mitmed telekanalid edastasid tema saabumise otsepildis. «Ma annan end vabatahtlikult välja. Mul ei ole midagi karta ega varjata,» kuulutas rahvaesindaja taksost väljudes.

Võimude sammud paremäärmusliku erakonna vastu on esimene kord pärast 1974. aastat, kui kinni peetakse ametis oleva parlamendi liikmed.

Laupäeval vahistati Kuldse Koidiku juht Nikos Michaloliakos. Vahistamine on seotud partei suhtes algatatud uurimisega vasakpoolse hiphopmuusiku tapmise asjus.

Kinni peeti ka Kuldse Koidiku parlamendiliige ja eestkõneleja Ilias Kassidiairis ning rahvaesindajad Yannis Lagos, Nikos Michos ja Ilias Panayiotaros, keda kõiki süüdistatakse kuritegelikku organisatsiooni kuulumises.

Nüüdseks on vahi all 13 Kuldse Koidiku liiget ja kaks politseinikku, veel 11 kohta on antud vahistamiskäsk.

Kuldse Koidiku tegevuse suhtes on algatatud juurdlus seoses 34-aastase hiphoppari Pavlos Fyssase surnukspussitamisega 18. septembril.

Kuldne Koidik sai esimest korda parlamenti 2012. aasta valimistega tänu rahva pahameelele rahvusvaheliste abipakettide eest nõutavate kasinusmeetmete ja struktuurireformide üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles