Westgate'i rünnakus kadunuks jäänute arv vähenes 39ni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees uurib Nairobi Westgate'i ostukeskuse ohvrite pilte. Keenia politsei on võtnud kinni 9 inimest, keda kahtlustatakse seotuses veretööga.
Mees uurib Nairobi Westgate'i ostukeskuse ohvrite pilte. Keenia politsei on võtnud kinni 9 inimest, keda kahtlustatakse seotuses veretööga. Foto: SCANPIX

Punase Risti Keenia esinduse pressiesindaja Wariko Waita sõnul on Westgate’i ostukeskuse rünnakus kadunuks jäänud inimeste arv vähenenud 39ni.

Organisatsiooni kinnitusel leiti 14 inimest üles elavatena, seitse surnuna, vahendas BBC.

Waita selgitas, et mitmed elusalt leitud inimesed oli läinud ise perede juurde, kuid sugulased jätsid sellest teatamata.

Seitse surnukeha leiti surnukuurist, teatas Keenia ajaleht Daily Nation.

Riigi valitsus on varem väitnud, et terrorirünnakus hukkus vähemalt 67 inimest. Ametnikud oletavad, et osa ohvreid on endiselt ostukeskuse rusude all.

Relvastatud jõuk ründas Nairobis asuvat mainekat ostukeskust 21. septembril. Pantvangidraama, mille korraldajaks oli islamiäärmuslik Al-Shabaab, kestis ligi neli päeva. BBC andmetel sai viis terroristi surma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles