«Valgel lesel» on keenialasest abikaasa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samantha Lewthwaite, Valge lesk
Samantha Lewthwaite, Valge lesk Foto: SCANPIX

Briti politsei andmetel on Kenya Nairobi ostukeskuse terrorirünnakus kahtlustataval Briti kodakondsusega Samantha Lewthwaite´il Kenya päritolu abikaasa.

Interpol on Kenya palvel Valge lese hüüdnime kandva naise tagaotsitavaks kuulutanud, edastab Mail on Sunday.

Briti meedia edastas, et Lewthwaite on abielus Kenya mereväe endise ohvitseri Abdi Wahidiga. Naise esimene abikaasa oli Germaine Lindsay, kes hukkus 2005. aasta Londoni metroos toimunud enesetapupommitamises.

Need andmed pärinevad Britii politsei raportist. Kinnitamata andmetel peidab 40. eluaastates Wahid end Euroopas. Millal paar abiellus, ei ole teada.

Wahid teenis varem Kenya mereväes ning olnud ka Afganistanis julgeolekunõunik. Tal on Kenyas kaks kinnisvara. Üks neist on Mombassas, kus tema ja Lewthwaite elasid kahe lapsega enne 2012. aasta jaanuari.

Kenya võimud arreteerisid Wahidi 2011. aastal. Politsei läbiotsimine paljastas, et Lewthwaite valmistas seal koos kaaslastega lõhkekehi. Hiljem mees vabastati süüdistust esitamata. Väidetavalt on Wahidil veel teine naine.

Valget leske kahtlustatakse terrorirünnaku korraldamises Nairobi Westgate ostukeskuses, kus hukkus 67 inimest.

Kas naine ise terrorirünnakus osales, ei ole veel kindel. Põhja-Iirimaa väljaande Belfast Telegraph andmetel määris Lewthwaite end sündmuskohal verega kokku ning põgenes nagu oleks olnud kannatanu.

Kenya politsei on terrorirünnakuga seoses arreteerinud 12 isikut, kellest kolme kohta ei leitud süütõendeid ja nad vabastati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles