Norra leht avaldas taas Muhamedi pilapildid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prohvet Muhamedi pilapiltide autor Kurt Westergaard.
Prohvet Muhamedi pilapiltide autor Kurt Westergaard. Foto: Reuters / Scanpix

Norra ajaleht Aftenposten avaldas oma tänases numbris nelja aasta eest Taani ajalehes Jyllands-Posten ilmunud prohvet Muhamedi pilapildid.


Aftenposteni peatoimetaja Hilde Haugsgjerdi sõnul on Kurt Westergaardi karikatuuride taasavaldamine õige samm. Ta tuletas meelde, et nädala eest üritas kirve ja pussnoaga relvastatud 28-aastane somaallane tungida Westergaardi koju, mistõttu on tema hinnangul asjakohane avaldada vastuolulised karikatuurid just nüüd, vahendas norwaypost.no.

2005. aasta septembris avaldati Jyllands-Postenis 12 Muhamedi-teemalist pilapilti. Kõige tuntumaks sai aga Westergaardi illustratsioon, kus ta kujutas prohvet Muhamedi pead katvat turbanit pommina.

Pärast Jyllands-Postenit ilmusid kõnealused karikatuurid paljudes teistes lehtedes, kutsudes moslemimaailmas üles ulatuslikke proteste, sest islam ei luba prohvet Muhamedi kujutada.

Islamimaad on pilapiltidega seonduvat nimetanud «lõppematuks provokatsiooniks».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles