Riigiduuma spiiker kutsus eurosaadikuid Moskva geiklubidesse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma spiiker Sergei Narõškin
Riigiduuma spiiker Sergei Narõškin Foto: SCANPIX

Vene riigiduuma spiiker Sergei Narõškin esitas Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee istungil kutse külastada Moskva geiklubisid, et saadikud saaks veenduda, et Venemaal ei rikuta seksuaalvähemuste õigusi.

Narõškin vastas nii saalist tulnud küsimusele, mis puudutas Venemaal hiljuti vastu võetud seadust ebatraditsiooniliste seksuaalsuhete propageerimise keelustamisest alaealiste seas.

Ta kinnitas, et Venemaal on seksuaalvähemuste õigused samasugused nagu kõigil teistel.

«Meil on väga palju edukaid inimesi, kelle seksuaalne orientatsioon pole traditsiooniline. Nad on edukad äris, kunsti alal, igasugustes loomingulistes valdkondades. Neil on õigus lõõgastuda ja mugavalt lõõgastuda ning seda vastavalt oma huvidele,» rääkis Narõškin.

Riigiduuma spiiker kinnitas, et Moskvas ja teistes Venemaa linnades on palju geiklubisid. «Ma ei pole neis käinud, kuid räägitakse, et seal on hea, mugav,» ütles ta ja kutsus huvilisi Moskvasse nendega tutvuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles