Lätlaste toetus peaministrile langes

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis. Foto: AFP / Scanpix

Toetus peaminister Valdis Dombrovskisele langes 45,7 protsendilt, mis oli tema ametisseastumise ajal mullu aprillis, möödunud aasta lõpuks 27,2 protsendile, vahendab LETA tänases Dienas ilmunud Latvijas Fakti uuringut.

Pisut oli langenud ka rahva toetus president Valdis Zatlersile, see oli kukkunud aprillikuiselt 50 protsendilt 40 protsendile. 

Uuring ei tuvastanud aga erilisi muutusi Läti elanike poolehoius erinevatele parteidele. Jätkuvalt hindasid küsitletud kõige kõrgemini ennekõike mittelätikeelset elanikkonda esindavat Üksmeele Keskust. Nende toetajaid moodustavad Läti elanikkonnast 16,5 protsenti. Järgmine on Roheliste ja Põllumeeste Liit, mille poolt hääletaks kuus protsenti valijaist, ja kolmandal kohal on Dombrovskise partei Uus Aeg 5,1-protsendilise toetusega.

Latvijas Fakti sotsioloogide hinnangul valitseb Lätis üleüldine apaatsus poliitika suhtes. Nende arvates võib seda selgitada asjaoluga, et poliitika pole inimestele heade uudiste allikaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles