Greenpeace'i laeval viibinud Vene fotograaf sai samuti piraatlussüüdistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Sinjakjov Murmanski kohtuhoone ees politseiautost väljumas.
Deniss Sinjakjov Murmanski kohtuhoone ees politseiautost väljumas. Foto: SCANPIX

Venemaa esitas täna veel seitsmele Gazpromi naftaplatvormile tungida üritanud Greenpeace’i aktivistidele ja nendega kaasas olnud Vene fotograafile süüdistused piraatluses. Eile olid 30st arreteeritust piraatlussüüdistuse saanud 14.

Greenpeace’i jäämurdja Arctic Sunrise pardal viibinud inimesed võeti kõik kinni 18. septembril, eelnevalt olid keskkonnaaktivistid üritanud Prirazlomnaja naftaplatvormile ronida, et seal Arktika naftapuurimise vastu protestida.

Täna esitati piraatlussüüdistus ka vabakutselisele Vene fotograafile Deniss Sinjakjovile. Eelnevalt AFP ja Reutersi heaks tööd teinud mehe kinnivõtmine tõi kaasa juhtivate Venemaa väljaannete protesti – fotode asemel ilmusid nende internetilehekülgedele mustad ristkülikud.  

Eile esitasid võimud piraatlussüüdistuse samuti laeval viibinud Briti vabakutselisele fotograafile Kieron Bryan.

Tõenäoliselt ootab sama süüdistus ees kõiki pardalviibinuid, sh laeva arsti ja kokkasid. Piraatluse eest võimaldab Vene seadusandlus karistada 10-15 aasta pikkuse vangistusega.

Greenpeace nimetas süüdistusi häbiväärseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles