Valgevene president lajatas Obama pihta salvava märkuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka. Foto: SCANPIX

Valgevene president lajatas oma USA ametivenna pihta salvava märkuse, tõmmates paralleeli Ameerika erakordsuse ja natsismi vahel.

Aleksandr Lukašenka sõnas Kasahhi telekanalile 24.kz antud usutluses, et Valgevene on juba sellise erakorduse üle elanud. «See läks meile maksma 50 miljonit inimelu,» vahendas Lukašenka sõnu uudisteagentuur AFP. Arvatavasti viitas ta seejuures Nõukogude Liidu kaotusele II maailmasõjas, enamik ajaloolasi peab aga tõepärasemaks 20 ja 30 miljoni vahele jäävat arvu.

Täna Valgevenes näidatud intervjuu käigus teatas Lukašenka ka seda, et teda üllatab, et Obama sellist retoorikat evib, eriti seda arvesse võttes, et mitte väga kaua aega tagasi olid selles riigis mustanahalised inimesed veel orjad.

Valgevenet pea kaks aastakümmet oma raudses haardes hoidnud Lukašenka on varemgi vastuolulisi avaldusi teinud. 2011. aastal nimetas ta näiteks Euroopa Komisjoni presidenti Jose Manuel Barrosot kitseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles