Putin: Venemaa taastas sõjaväebaasi Novosibirski saarestikus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa taasavas 1994. aastal suletud sõjaväebaasi Novosibirski saarestikus, et tagada Kirdeväila julgeolek, ütles president Vladimir Putin oma kõnes võimupartei Ühtne Venemaa piirkonnajuhtidele.

«Tööd on käimas. See on ulatuslik ja üpris keeruline operatsioon. Meeskonda, ligikaudu 17 varustuslaeva ning mitut suurt alust saadavad neli jäälõhkujat. [Novosibirskisse] on paigutatud suur hulk Vene sõjaväelasi, kelle ülesandeks on taastada infrastruktuur, seal hulgas lennuväli,» sõnas Putin.

«Tänapäeva tehnoloogia võimaldab saata baasi terve sõjaväeosa, mis hakkab täitma mitmeid ülesandeid: sõjaväelased hakkavad täitma oma kohustusi ning sünoptikud ja eriolukordade ministeeriumi ametnikud hakkavad tegema koostööd Kirdeväila ohutu laevatamise tagamiseks,» lisas president.

«Me asume laiendama oma kohalolekut Arktikas,» ütles Putin, rõhutades samas, et Arktika tundliku keskkonna tõttu tuleb seal toimida eriti ettevaatlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles